Group 23 Group 22 126516 126509 Fill 4 Fill 1 Fill 1 Combined Shape feather:arrow-down-circle copy Group 9

Tırsan Ar-Ge Merkezi


Tırsan Ar-Ge Merkezi

Tırsan, 2009 yılında 4 milyon € yatırımla Türkiye treyler sektörünün tek Ar-Ge merkezini devreye almıştır.

Tırsan olarak kendimizi ürettiğimiz değere adadığımızdan, 55’ten fazla ülkede doğru müşteriye doğru treyler çözümünü sunmak için araştırma-geliştirme projelerine ve iş birliklerine yatırım yapıyoruz.

Kavramsal tasarımdan teknoloji araştırmalarına, çözüm mühendisliğinden seri üretime kadar, toplam sahip olma maliyetini aşağı çekmeye odaklanarak çevreci, sürdürülebilir ve güvenilir treyler çözümleri için yinelemeli proje yönetim yöntemini uyguluyoruz.

Tırsan Ar-Ge merkezi; çalışmaları sırasında yurt içi ve yurt dışı tedarikçiler, müşteriler, üniversiteler, enstitüler ve test doğrulama kuruluşları ile birlikte çalışmaktadır. 2019 yılında 51 farklı Ar-Ge projesi üzerinde çalışan Tırsan,  aralarında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Hacettepe Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Leibniz-Institut, Fraunhofer Institut (Almanya), RWTH Aachen Üniversitesi (Almanya), Atina Teknik Üniversitesi, Türk – Alman Üniversitesi, TÜV SÜD SZA, DEKRA ve ECTA’nın yer aldığı 15’ten fazla ulusal ve uluslararası üniversite, enstitü, kurum ve derneklerin yanı sıra sistem tedarikçileriyle de geliştirme projeleri yürütmektedir.

4.434 m² alan üzerine kurulu, prototip ve araç test tesisini bünyesinde barındıran Tırsan Ar-Ge merkezi; test, sertifikasyon ve süreç geliştirme projelerini de TÜV SÜD, tarafsız denetim ve belgelendirme kuruluşu DEKRA, European Institute of Pharma Logistics (EIPL), İngiltere merkezli otomotiv sektörüne yönelik mühendislik, test, araştırma ve belgelendirme kuruluşu MIRA, TÜBİTAK'a bağlı OTAM (Otomotiv Teknolojileri Araştırma Geliştirme San. ve Tic. A.Ş.) gibi kurumlarla yürütmektedir.

Tırsan Ar-Ge merkezinde bulunan ATP test merkezini, tüm sektörün kullanıma sunmuştur. Tırsan, Uluslararası bozulabilir gıda taşımacılığı yapan firmalar için zorunluluk haline gelen ATP sertifikasını, Ar-Ge merkezinde verebilmektedir. 49 ülkede tüm marka araçlar için geçerli olacak TSE onaylı sertifika testlerini kendi Ar-Ge merkezinde gerçekleştiren Tırsan, aynı zamanda nakliyeciler için maliyet ve zaman tasarrufu da sağlamaktadır.

Tırsan Ar-Ge Merkezinde Yapılan Testler;

•    ATP Testi
•    Dayanım Testi
•    Fonkiyon Testi
•    Sehim Testi
•    Yol Testi
•    Yorulma / Ömür Testi

Tırsan, 55’ten fazla ülkedeki müşterilerinin operasyonel ihtiyaçlarını en verimli şekilde karşılayacak ürün ve hizmet geliştirmelerinin dışında, Tırsan Ar-Ge merkezi proses ve malzeme alanlarında yaptığı araştırmalar ile de sektörü geleceğe taşımaktadır. 
 

•    Tırsan, 2017 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan Ar-Ge sıralamasında otomotiv yan sanayi kategorisinde birincilik ödülü aldı.
 

•    Tırsan, 2018 Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) 41. Olağan Genel Kurul Toplantısı çerçevesinde gerçekleştirilen Başarı Ödülleri Töreni’nde, Patent 1’incisi seçilen Tırsan, OİB (Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği) verileri sonucunda ise 2018 İhracat Performans Kategorisi 2’ncilik ödülünün sahibi oldu. 
 

•    Tırsan, 380 adet patent ile her yıl Turkish Time Dergisi tarafından yapılan Ar-Ge 250 sıralamasında, 2019 yılında tescil edilen patent  sonucuna göre 8. sırada yerini almıştır.

•    Tırsan, 2019 Türkiye Patent Haritası sektörel kırılımında Otomotiv Sektöründe en çok patente sahip olan 3. şirkettir. 
 

Tırsan, geliştirmiş olduğu ürünleri ve Avrupa Treyler İnovasyon Ödülleri yarışma katılımları ile de dünya standartlarında değerlendirmiş ve 3 sene gibi kısa bir sürede yarışmanın tüm kategorilerinde ödül alarak tescillenmiştir.  Tırsan, 2017 yılından beri katıldığı Avrupa Treyler İnovasyon ödüllerdine ödülün verildiği 7 kategoride de 7 ödül sahibi olmuştur. Bu kadar kısa sürede tüm kategorilerde ödül sahibi olan ilk ve tek şirkettir. 

Güvenilir lider Tırsan, 2021 yılı Treyler İnovasyon Ödüllerinde, Çok Fonksiyonlu Arka Tampon RUPD-5K1 ile “Komponent” kategorisinde 1.,  45ft Rulo Swap Body aracıyla “Gövde” kategorisinde 2., Treyler Gelişmiş Sürücü Destek Sistemleri ile “Akıllı Treyler” kategorisinde 2., Van Eck Yeni Modüler Yükleme Ünitelerine uygun Rollerbedli Araçlarıyla “Çevre” kategorisinden 3., 2017 yılı Treyler İnovasyon Ödüllerinde, Kässbohrer Yüksek Güvenlikli Bitüm Tankeri ile  “Güvenlik" kategorisinde 1. , 2019 yılı Treyler İnovasyon Ödüllerinde, Kässbohrer   K.SHG AVMH Ön-, Orta- ve Arka uzar Multifonksiyonel Konteyner ile "Şasi" kategorisinde 1.  ve  Talson, Güvenli Kutu ürünü ile “Konsept” kategorisinde 3. Olmuştur.

Tırsan, Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde bulunan TOSB Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 61 milyon 216 bin TL yatırımla şirketin ikinci Ar-Ge merkezini kurmak çalışmalara başladı. Kurulacak tesiste, 7.200 m2’si tasarım ofisleri, 9.400 m2’si ise prototip ve test alanı olmak üzere toplam 16.600 m2 kapalı alan yer alacak.