Group 23 Group 22 126516 126509 Fill 4 Fill 1 Fill 1 Combined Shape feather:arrow-down-circle copy Group 9

HABERLER


Tırsan, “Türkiye’nin Patent Haritası” Raporunda Otomotivde İlk 3’te Yerini Aldı, Türkiye’de Tüm Sektör İçinde 9. Oldu

Tırsan, “Türkiye’nin Patent Haritası” Raporunda Otomotivde İlk 3’te Yerini Aldı, Türkiye’de Tüm Sektör İçinde 9. Oldu

12 Mayıs 2020

Güvenilir lider Tırsan; bu yıl ilk kez yayınlanan “Türkiye’nin Patent Haritası” raporunda, otomotiv teknolojileri alanında 3. sırada yer aldı. 252 patent ile treyler sektöründen listeye giren tek firma olan Tırsan, Türkiye’de tüm sektörler içerisinde ise 9. oldu.
 

Ödüllü Ar-Ge merkezinde, müşterilerinin rekabet gücünü artırmak için geliştirdiği yenilikçi ve verimlilik odaklı ürünleriyle treyler sektörünü geleceğe taşıyan Tırsan; başarılarına her gün bir yenisini daha eklemeye devam ediyor. Tırsan; “Türkiye’nin Patent Haritası” raporunda, otomotiv teknolojileri alanında en fazla patent yayınlayan Top 10 Şirket Listesi'nde 3. sırada yer aldı. Türkiye’de tüm sektörler içerisinde ise 9. oldu. 2019 yılında 252 patent başvurusu bulunan Tırsan, treyler sektöründen listeye giren tek firma oldu. Turkishtime'ın partner sponsorları arasında yer aldığı ve Patent Effect tarafından hazırlanan 206 sayfalık raporda; 31 Aralık 2019 tarihine kadar olan yerli patentlerin analiz edilmesiyle firmaların, üniversitelerin ve bireysel buluşçuların liderlik tablosu ortaya çıkarıldı, 15 farklı teknoloji alanında en değerli yerli patentler sıralaması oluşturuldu.
 

Tırsan, İleri Teknoloji ve İnovasyon Alanında Aldığı Ödüller ile Gururlanıyor
 

Tırsan, 2009 yılında kurduğu Türkiye’nin ilk treyler Ar-Ge Merkezi’nde geliştirdiği en geniş ürün gamı ile 55’den fazla ülkedeki müşterilerinin sektörel ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. “Türkiye’nin Patent Haritası” raporunda tüm sektörler içerisinde 9. olan Tırsan, 2017 yılında, “En İyi Ar-Ge Merkezleri’nin değerlendirildiği 6. Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesi’nde birincilik ödülü aldı. Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği’nin (TAYSAD) 2018 Patent 1’incisi seçilen Tırsan; Treyler İnovasyon ödül tarihinde de bir ilke imza atarak, Treyler İnovasyon 2019 Ödülü “Şasi” kategorisinin şampiyonu oldu. Bünyesindeki Talson markası ile ‘Konsept’ kategorisinde 3. olan Tırsan, 2018 yılında 2 kategoride derece yapan uluslararası tek üretici ve aynı zamanda ödülü arka arkaya kazanan dünyanın ilk 3 treyler üreticisinden biri oldu.
 

Tırsan Ar-Ge Merkezi; Üniversiteler, Enstitüler ve Sistem Tedarikçileri ile Ortak Çalışmalar Yürütüyor
 

2019 yılında 51 farklı Ar-Ge projesi üzerinde çalışan Tırsan Ar-Ge merkezi; aralarında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Hacettepe Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Leibniz-Institut, Fraunhofer Institut (Almanya), RWTH Aachen Üniversitesi (Almanya), Atina Teknik Üniversitesi, Türk – Alman Üniversitesi, TÜV SÜD SZA, DEKRA, ECTA ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nin (TÜBİTAK MAM) de yer aldığı 15’ten fazla ulusal ve uluslararası üniversite, enstitü, kurum ve derneklerin yanı sıra sistem tedarikçileriyle de geliştirme projeleri yürütmektedir.